NEILMED NEDERLAND HEET VOORTAAN NASOMED
GRATIS VERZENDING BIJ BESTELLINGEN BOVEN €55, IN HET BUITENLAND BOVEN €70

BLOG INHOUD

Naso Med

4 redenen om je neus te spoelen

Inhoudsopgave

Inleiding

Tandenpoetsen. Jezelf douchen. Dit zijn bekende hygiënische handelingen. Het schoonmaken van je neus zou ook een regelmatige dagelijkse activiteit moeten zijn. Maar waarom zou je in hemelsnaam je neus spoelen? Wij leggen je 4 redenen uit.

1. Ziekten en infecties voorkomen

De eerste reden om je neus te spoelen is hygiëne en het voorkomen van ziektes. Je neus bevat neusharen die veel vuil opvangen. Door je neus te spoelen versterk je de functie van je neus. Je spoelt alle troep weg met een neusspoeling, terwijl het neusspoelzout dat je hiervoor gebruikt op je neusslijmvlies werkt en je weerstand helpt verhogen.

2. Een verstopte neus bestrijden

Een tweede reden is dat je neusslijmvlies gezwollen kan raken. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een verkoudheid. Je kunt dan moeite hebben om door je neus te ademen. Je neusslijmvliezen zwellen op, waardoor je het benauwd krijgt. Door je neus te spoelen spoel je het ingedikte slijm weg en het zout werkt in op je neusslijmvlies zodat het zich kan herstellen.

3. Verlichting van klachten

Hooikoorts. Om gek van te worden. Verkoudheid. Je voelt je ellendig en kortademig. Eenverstopte neus. Je kunt niet of nauwelijks door je neus ademen. Als je ooit een sinusinfectie hebt gehad, weet je hoe vervelend en pijnlijk dat is. Een neus spoelen is dan een oplossing! Door een neusspoeling te nemen met een grote hoeveelheid water die het zoute water met lichte druk door je neus spuit, spoel je alle rommel en viezigheid weg. Het zout werkt in op je neusslijmvlies, waardoor de zwelling afneemt. Je zult merken dat je klachten aanzienlijk verminderen!

4. KNO-artsen raden het aan, ook als dagelijkse hygiëne

Bij bijna elke behandeling voor de sinussen en bijholten raden KNO-artsen aan om je neus te spoelen. Doordat je je neus spoelt, hebben andere medicijnen zoals fluticason een beter effect. Simpelweg omdat ze geen blokkades tegenkomen en de plekken kunnen aanvallen die je hebt schoongespoeld met je neusspoeling. Dr. B. van den Borne, KNO-arts in het CWZ, een Santeon-ziekenhuis, zegt: “Het spoelen van de neus werkt heel effectief. Bij mensen met een chronische bijholteontsteking en na een neus(sinus)operatie is neusspoeling als standaardbehandeling opgenomen in de KNO-richtlijnen, maar neusspoeling werkt ook heel goed bij allergieën en zelfs bij een gewone verkoudheid.”

Met een neusspoeling spoel je allerlei vuil uit je neus, zodat je neusslijmvlies gezond blijft en je neus blijft functioneren zoals het hoort. Daarom is het voor iedereen goed om preventief één of twee keer per dag je neus te spoelen. Dat voorkomt problemen. “Maak er een dagelijkse hygiënische handeling van, net als tandenpoetsen,” adviseert prof. dr. W.J. Fokkens, KNO-arts in het Amsterdam UMC.

Lees ook dit artikel over neus spoelen.

Review

Wat mensen over ons zeggen

Henriëtte Soeter
Henriëtte Soeter
Lees verder
Snelle levering en het apparaat werkt uitstekend helpt heel goed tegen hooikoorts klachten
K Kat
K Kat
Lees verder
Geweldige service, en de toegestuurde neusdoche is nu van perfecte kwaliteit, zeer klantvriendelijk, en je krijgt ook nog goede adviezen. Met vriendelijke groet.
Katarzyna Strusinska
Katarzyna Strusinska
Lees verder
Snelle levering. Product zoals beschreven. Geweldige service 👍
Bahar
Bahar
Lees verder
Zeer goed en effectief product, jarenlang neusspray ivm overgevoelig neusslijmvlies en neuspoliepen gebruikt maar weinig effect gehad. Sinds ik Neilmed neusspoelzout gebruik slaap ik beter, kan ik veel beter ademhalen en gebruik ik geen antibiotica meer. Kortom echt een aanrader!
Dirk Mechelse
Dirk Mechelse
Lees verder
Gebruik Neilmed zout regelmatig,zeer effectief bij COPD zeer goed afhandeling van garantie bij de Sinugator
Leen van Zanten
Leen van Zanten
Lees verder
Goede service en begeleide documenten
mcb optekamp
mcb optekamp
Lees verder
vandaag besteld morgen in huis
Carine Hollevoet
Carine Hollevoet
Lees verder
Goede service, eindelijk een product dat mij afhelpt van hardnekkige verstopte neus en sinussen 😁
Kurt Alexander
Kurt Alexander
Lees verder
Hele snelle en accurate levering van bestelde producten
Eric Bruin
Eric Bruin
Lees verder
snelle levering, goed en relatief goedkoop product
Denise
Denise
Lees verder
Mijn levering had helaas vertraging vanwege een fout bij de bezorgdienst. Door het snelle en fijne contact kreeg ik het vertrouwen dat het goed zou komen. En na een paar dagen geduld was daar dan uiteindelijk toch mijn pakket! De neusdouche sinus rinse is gelijk in gebruik genomen en spoelt veel fijner dan de vorige van een ander merk die ik uitgeprobeerd heb!
Frits Kelch
Frits Kelch
Lees verder
Snelle levering en prima service. Besteld Product (Elektrische neusdouche - Sinugator) voldoet aan verwachting. Nu al volop in gebruik, een echte aanrader.
Trudy
Trudy
Lees verder
Op advies van de huisarts om een knijpfles voor neusspoeling te gebruiken kwam ik uiteindelijk jullie producten tegen, en ook nog eens een betere prijs dan een andere grote webwinkel. Fijne producten om mee te spoelen.
Karin van den Berg
Karin van den Berg
Lees verder
Na bijna een maand gebruikt te hebben zeg ik top! Ik bestel hier snel weer, snelle levering!
Eva koppius
Eva koppius
Lees verder
Keurig op de hoogte gehouden van de bestelling en verzending. Netjes verpakt, snel geleverd, nederlandse handleiding erbij en meest prettige: mijn zonen gebruikten en vonden het prettig!! Geeft direct verlichting.
A.A.E. van Wingerden
A.A.E. van Wingerden
Lees verder
Snelle levering en zeer vriendelijke service als er iets is!
geert schuurman
geert schuurman
Lees verder
Het product is goed bezorgd en een goede omschrijving bij het product.
Ronaliel Samson
Ronaliel Samson
Lees verder
Geweldige service
Stefan
Stefan
Lees verder
Correcte service. Snelle terugkoppeling op vragen en volgende dag afgeleverd
Corrie Groenewoud
Corrie Groenewoud
Lees verder
Snelle levering. Goede producten.
Gwen
Gwen
Lees verder
Snelle levering, goede prijs
Daniëlle Smit
Daniëlle Smit
Lees verder
Fantastische service, goede communicatie, snelle levering! TOP!!!
Jaap Jongejan
Jaap Jongejan
Lees verder
Prima persoonlijke service

Deel met je vrienden

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen
De waardering van nasomed.eu/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 586 reviews.
nl_NLNL