NEILMED NEDERLAND HEET VOORTAAN NASOMED
GRATIS VERZENDING BIJ BESTELLINGEN BOVEN €55, IN HET BUITENLAND BOVEN €70

MEDISCHE KNO INFORMATIE

Naso Med

Medische kno informatie: onderzoek naar neusspoelers

MEDISCH NEUSDOUCHE ONDERZOEK

Er wordt wereldwijd onderzoek gedaan naar het effect van neusspoeling op (chronische sinusitis), hooikoorts, allergieën en verkoudheid. NeilMed Pharmaceuticals, Inc, USA, stimuleert onafhankelijk onderzoek, onder andere naar het effect van neusspoeling met behulp van neusdouches met een groot volume.

VERKLARINGEN

VERKLARINGEN VAN DOKTERS

Neusspoelingen versterken je immuunsysteem en helpen je vrijer te ademen. Een oorontsteking geneest ook beter met veelvuldig spoelen (raadpleeg je arts voordat je dit doet).

NEUSSPOELING BELANGRIJK BIJ VERKOUDHEID EN SINUSITIS (VOORHOOFDSHOLTEONTSTEKING)

Dr. FA Ebbens toont in haar promotieonderzoek aan dat patiënten met een chronische ontsteking van de neus en bijholten baat hebben bij een goede spoeling met zout water. Dit geldt ook voor mensen die verkouden zijn. Bij een verkoudheid wordt er slijm in de neus gevormd, waarin bacteriën goed kunnen overleven. Bij langdurige infectie kan een verkoudheid overgaan in een ontsteking van het voorhoofd en de sinussen (rhinosinusitis), die al dan niet chronisch kan zijn. Regelmatig spoelen verwijdert de bacteriën, waardoor het immuunsysteem van het lichaam beter in staat is om de verkoudheid te bestrijden. Neusspoelingen zijn volgens Ebbens een goede manier om de neus schoon te maken en vrijer te ademen. Een oorontsteking lijkt ook beter te genezen als je vaak spoelt.

Het spoelen van de neus met een zoutoplossing verbetert de levenskwaliteit aanzienlijk. Patiënten ervaren een sterke vermindering van hun neusklachten en slapen beter.

MINDER KLACHTEN, BETER SLAPEN NA NEUSSPOELING

In dit onderzoek worden neusspoelingen met een zoutoplossing vergeleken met verstuivingen met een zoutoplossing. De onderzoeksresultaten tonen aan dat het spoelen van de neus met een zoutoplossing de levenskwaliteit van patiënten aanzienlijk verbetert. Ze ervaren met name een sterke vermindering van hun neusklachten en ze slapen beter. In het onderzoek werd ook gekeken of neusspoeling effect heeft op oorklachten en psychische klachten, maar er werd geen verschil gemeten tussen neusspoeling en neusspray. Het beter kunnen slapen door de neusspoeling - omdat de luchtweg dan open is - wordt door patiënten hoog gewaardeerd en leidt tot hoge scores in dit onderzoek.

Neusspoeling heeft een gunstig effect op de behandeling na operaties aan de neus, sinussen en bijholten. Nasale spoeling met een zoutoplossing (neusspoeling) verwijdert vuil en korstjes en voorkomt verkleving van het slijmvlies na een operatie.

Spoelen met zoutoplossing biedt verlichting voor sinusitispatiënten

KNO-artsen raden aan om na een sinusoperatie met een zoutoplossing te spoelen om afscheiding, vuil en korsten te verwijderen, het risico op postoperatieve slijmvliesverklevingen te verminderen en de genezing van het slijmvlies te versnellen. Het spoelen met een zoutoplossing wint aan populariteit als alternatieve aanpak om de symptomen van chronische sinusitis te verlichten. In 2007 beoordeelde de Cochrane Collaboration de effecten van neusspoeling met zout op symptomen van chronische sinusitis. De beoordelaars concluderen dat de zoutspoeling goed wordt verdragen en dat het een gunstig effect heeft op de behandeling na chirurgie van de neus, sinussen en bijholten.

Een grote neusdouche met veel water en zoutoplossing maakt de behandeling van patiënten met allergische rinitis effectiever.

NeilMed® Sinus Rinse™ Neusspoelapparaat goede aanvulling op medische behandeling

Studiebeschrijving: Dit onderzoek werd gestart om te bepalen of de toevoeging van hoogvolume isotone natriumchloride (hierna 'zoutoplossing') nasale spoeling bij lage positieve druk aan intranasale corticosteroïdtherapie de levenskwaliteit en de objectieve ervaring van vrije neusademhaling bij patiënten met allergische rhinitis verbetert in vergelijking met behandeling met alleen inwendige corticosteroïden.

Conclusie: Een neusspoeling met een groot volume en lage positieve druk met isotone zoutoplossing is een effectieve aanvulling op de therapie om de kwaliteit van leven te verbeteren bij patiënten met allergische rhinitis die al worden behandeld met interne corticosteroïden. Deze studie maakte deel uit van de klinische studie NCT01030146, geregistreerd op ClinicalTrials.gov.

Mis het niet, blijf op de hoogte!

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen
De waardering van nasomed.eu/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 586 reviews.
nl_NLNL