NEILMED NEDERLAND HEET VOORTAAN NASOMED
GRATIS VERZENDING BIJ BESTELLINGEN BOVEN €55, IN HET BUITENLAND BOVEN €70

INSTRUCTIES

Naso Med

INSTRUCTIES VOOR HET GEBRUIK VAN DE NEILMED NEUSDOUCHE

HOE GEBRUIK JE DE NEILMED NEUS DOUCHE

De NeilMed Sinus Rinse Neusdouche is eenvoudig in gebruik. Door langzaam in het flesje te knijpen, spoel je je sinussen en bijholten met lichte waterdruk schoon. Zo blijven je neus en luchtwegen open en krijg je meer lucht. Bewezen effectief! Geef jezelf meer lucht met deze unieke en gepatenteerde neusdouche.

Gebruiksaanwijzing NeilMed Sinus Rinse neusdouche

Reinigingsinstructies NeilMed Sinus Rinse neusdouche

Instructievideo NeilMed Sinus Rinse neusdouche

Probeer neusdouche nu
Nasomed-Neusdouce-kinderen
NeilMed-Neti-pot-2x-2.png

INSTRUCTIES VOOR HET GEBRUIK VAN DE NEILMED NASAFLO

HOE GEBRUIK JE DE NEILMED Nasaflo

De NeilMed NasaFlo neti pot is een verzachtende en kalmerende neusspoeling voor diverse neusklachten. Omdat het water zonder druk uit de kan stroomt, is deze neti pot ideaal voor mensen met een gevoelige neuspassage of die alleen licht willen spoelen of hun neus vochtig willen houden.

Gebruiksaanwijzing NeilMed neti pot

REINIGINGSINSTRUCTIES NEILMED NETI POT

INSTRUCTIEVIDEO NEILMED NETI POT

PROBEER NASAFLO NU

INSTRUCTIES VOOR HET GEBRUIK VAN DE NEILMED NASADOCK PLUS

HOE GEBRUIK JE DE NEILMED Nasadock Plus

Bewaar je NeilMed Sinus Rinse neusdouche en Nasaflo neti pot op een hygiënische manier. De NeilMed Nasadock Plus zorgt ervoor dat het goed droogt en voorkomt besmetting de volgende keer dat je het gebruikt. Met het handige opbergvak heb je altijd zoutzakjes bij de hand. We leggen uit hoe je de Nasadock Plus in elkaar zet.

GEBRUIKSAANWIJZING NEILMED NASADOCK PLUS

INSTRUCTIEVIDEO NEILMED NASADOCK PLUS

PROBEER NASADOCK PLUS NU
Nasadock
2

INSTRUCTIES VOOR HET GEBRUIK VAN DE NEILMED SINUGATOR

HOE GEBRUIK JE DE NEILMED SINUGATOR

De NeilMed Sinugator elektrische neusdouche is super comfortabel en gemakkelijk in gebruik. Hij spoelt op een aangename manier een continue stroom zoutwateroplossing door je holtes. Je hoeft dus niet zelf te knijpen!

GEBRUIKSAANWIJZING NEILMED SINUGATOR ELEKTRISCHE NEUSDOUCHE

REINIGINGSINSTRUCTIES NEILMED SINUGATOR ELEKTRISCHE NEUSDOUCHE

INSTRUCTIEVIDEO NEILMED SINUGATOR ELEKTRISCHE NEUSDOUCHE

Probeer Sinugator nu

INSTRUCTIES VOOR HET GEBRUIK VAN DE NEILMED NASAMIST NEUSSPRAY

HOE GEBRUIK JE DE NEILMED NASAMIST NEUSSPRAY

De NeilMed neusspray zoutoplossing bevat een natuurlijke, steriele en verzachtende zoutoplossing. Het toedienen van een zachte, fijne nevel in de neus is een uitstekende manier om je neusholtes vochtig en open te houden en neusbloedingen als gevolg van droge lucht te voorkomen. De NeilMeid neusspray zoutoplossing All-in-one is een speciale neusspray. Hij heeft drie functies!

GEBRUIKSAANWIJZING NEILMED NEUSSPRAY

Gebruiksaanwijzing Neilmed neusspray Alles-in-één

Instructievideo Neilmed neusspray Alles-in-één

Probeer neusspray nu
NeilMed-Neusspray-Nasamist-3x.png

INSTRUCTIES VOOR HET GEBRUIK VAN DE NEILMED NEUSZALF

HOE GEBRUIK JE DE NEILMED NEUSZALF

De NeilMed neuszalf spray en de NeilMed neuszalf tube bevatten een natuurlijke gel op basis van een isotone zoutoplossing. De combinatie van zoutoplossing, aloë vera en natriumhyaluronzuur zorgt voor een goede bevochtiging en hydratatie van een droge en geïrriteerde neus.

GEBRUIKSAANWIJZING NEILMED NEUSZALF SPRAY EN TUBE

INSTRUCTIEVIDEO NEILMED NEUSZALF SPRAY

INSTRUCTIEVIDEO NEILMED TUBE NEUSZALF

PROBEER NEUSGEL NU

INSTRUCTIES VOOR HET GEBRUIK VAN DE NEILMED OORDOUCHE

HOE GEBRUIK JE DE NEILMED OORDOUCHE / OORSMEERVERWIJDERAAR

De NeilMed oordouche verwijdert overtollig oorsmeer (wax). Het werkt met een zoutoplossing die het oorsmeer uit je oor spoelt. Je druppelt oordruppels in je oor, laat ze inwerken en spoelt dan je oor schoon. De NeilMed Ear Wax Removal Complete Kit is eenvoudig te gebruiken en geeft je weer een prettig gehoor.

GEBRUIKSAANWIJZING NEILMED OORDOUCHE

Instructievideo Neilmed Oordouche

Probeer oorsmeerverwijderaar nu
NeilMed-oorsmeerverwijderaar-vs-150x.jpg
Afbeelding NeilMed Wonddouche - ontsmetten en reinigen van wonden

INSTRUCTIES VOOR HET GEBRUIK VAN DE NEILMED WONDDOUCHE

HOE GEBRUIK JE DE NEILMED WONDSPOELING

De NeilMed WoundWash reinigt kleine wondjes met een steriele en fysiologische zoutoplossing. Het is daarom een uitstekend nazorgmiddel om wondjes te reinigen, zoals schaafplekken, sneetjes en gaatjes voor oorbellen en piercings. Het versnelt het genezingsproces en vermindert de kans op littekens.

GEBRUIKSAANWIJZING NEILMED WONDSPOELING

Probeer wondspoeling nu

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen
De waardering van nasomed.eu/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 581 reviews.
nl_NLNL

Te gebruiken

GEBRUIKSAANWIJZING NEUSDOUCHE NEILMED

De Sinus Rinse Neusdouche is eenvoudig te gebruiken. Door langzaam in het flesje te knijpen, spoel je je sinussen en bijholten met lichte waterdruk. Zo blijven je neus en luchtwegen open en krijg je meer lucht.

Nasomed-Neusdouce-kinderen
Gebruik-neusdouche-stap-1.png

Stap 1

Was eerst je handen. Vul het schone neusbad met lauw kraanwater op lichaamstemperatuur. Doe dit alleen in Nederland. In andere landen vul je het flesje met de juiste hoeveelheid lauw gedestilleerd, gefilterd of eerder gekookt water. Je kunt het water in een magnetron verwarmen in stappen van 5 tot 10 seconden om te voorkomen dat het water oververhit raakt, het neusbad beschadigt of je neusholte verbrandt.

Stap 2

Knip een hoekje van het SINUS RINSE™ Nasaalspoelzakje af en giet de inhoud in het flesje. Draai de dop goed vast. Houd de dop van de neusspoeling met één vinger dicht en schud de fles voorzichtig om het mengsel op te lossen.

Gebruik-neusdouche-stap-2.png
Gebruik-neusdouche-stap-3.png

Stap 3

Buig comfortabel voorover over de gootsteen en kantel je hoofd naar beneden. Houd je mond open zonder je adem in te houden. Plaats de dop goed tegen je neusgat. Knijp zachtjes in het flesje totdat de oplossing uit het andere neusgat stroomt. Er kan wat zoutoplossing in je mond terechtkomen. Slik de oplossing niet door. Voor een goede spoeling is het belangrijk dat je minstens een kwart tot een half flesje (60 ml tot 120 ml) gebruikt.

Stap 4

Snuit je neus zachtjes, zonder hem helemaal dicht te knijpen, om druk op de trommelvliezen te voorkomen. Snuit indien mogelijk een of twee keer voorzichtig in je neus, zodat de achtergebleven oplossing het gebied achter in de neusholte (nasofarynx) kan reinigen. Soms kan de oplossing in je keel terechtkomen. Spuug dit uit. Kantel je hoofd opzij in de tegenovergestelde richting van het neusgat dat je net gespoeld hebt. Dit verwijdert de resterende oplossing die nog in je neus kan zitten.

Neus-snuiten-v1.jpg
Stap-3-en-4.jpg

Stap 5

Herhaal stap 3 en 4 om je andere neusholte te reinigen.

Stap 6

Reinig het flesje en de dop (zie reinigingsinstructies). Laat de SINUS RINSE™ Nasal Irrigator, het kapje en het slangetje aan de lucht drogen op een schoon papieren doekje of gebruik de NeilMed NasaDOCK Storage Kit (apart verkrijgbaar) om de Nasal Irrigator, het kapje en het slangetje hygiënisch op te bergen.

Vervang het neusbad om hygiënische redenen na drie maanden.

Gebruik-neusdouche-Stap-6-nasadock.jpg

GEBRUIK NEILMED NEUSSPOELING ZOUTOPLOSSING

We raden aan om voor elke neusspoeling een nieuwe zoutoplossing te gebruiken. Gebruik geen oude, achtergebleven zoutoplossingen! Spoel één of twee keer per dag, of zoals voorgeschreven door je arts. De NeilMed zoutoplossing is veilig en niet verslavend.

Voor de beste resultaten gebruik je NeilMed Nasale Spoeling Zoutoplossing. Deze zijn qua hoeveelheid zout afgestemd op de NeilMed 240 ml neusspoeler, NasaFlo® Neti Pot of Sinugator® elektrische neusspoeler. Je kunt NeilMed Nasaalspoelzout ook gebruiken met andere irrigators of neusspoelapparaten zolang je de juiste hoeveelheid water gebruikt.

We raden af om zelfgemaakte zoutoplossingen te gebruiken, omdat deze de verkeerde concentratie kunnen hebben. Zout dat je in de winkel koopt is niet van farmaceutische kwaliteit en daarom ongeschikt voor medisch gebruik. Niet-medische zoutoplossingen of huis-tuin-en-keuken oplossingen kunnen leiden tot een pijnlijk gevoel, onvoldoende verlichting van je klachten of zelfs neusverstopping.

DRIP

In zeldzame gevallen, vooral als je een sinusoperatie hebt gehad, kan er zoutoplossing in de sinussen en neusgaten achterblijven en uren na het spoelen uit je neusgaten druppelen. Om dit onschuldige maar vervelende ongemak te vermijden, volgt er na het spoelen een extra stap: Leun voorover, kantel je hoofd opzij en snuit je neus. Kantel je hoofd vervolgens naar de andere kant en snuit je neus opnieuw. Het kan nodig zijn om dit een paar keer te herhalen. Dit helpt om je neus te ontdoen van overtollig slijm en zoutresten. Als je merkt dat je vaak last hebt van nadruppelen, spoel je neus dan niet vlak voordat je gaat slapen of als je de deur uit moet.

VOORKOM ONGEMAK AAN JE OREN

 • Als je een ooroperatie hebt ondergaan, overleg dan met je arts voordat je begint met neusspoelen
 • Als je een oorinfectie hebt of verstopte oren, is het beter om je neus niet te spoelen
 • Spoelen met lauwwarm, gedestilleerd, gefilterd of eerder gekookt water
 • Houd je mond open
 • Houd je adem niet in tijdens het spoelen
 • Houd je hoofd schuin tijdens het spoelen
 • Knijp zachtjes in de fles tijdens het spoelen; knijp niet te hard
 • Stop met spoelen als je voelt dat er vocht in de buurt van je oren komt
 • Snuit je neus altijd zachtjes

BELANGRIJKE OVERIGE INFORMATIE

Spoel je neus niet met koud water. Dit geeft een hevig branderig gevoel, net alsof je water in je neus krijgt in een zwembad. Gebruik daarom altijd lauw water (handwarm of lichaamstemperatuur). In Nederland kun je prima kraanwater gebruiken. In andere landen gebruik je gedestilleerd, microfiltreerd (tot 0,2 micron), commercieel gebotteld water of water dat vooraf is gekookt en afgekoeld tot lichaamstemperatuur. Meng dit water met NeilMed® Sinus Rinse™ Neusspoelzout.

Gebruik de neusspoeler niet als uw neusholtes volledig verstopt zijn of als u een oorinfectie of verstopte oren heeft. Als u onlangs een ooroperatie of sinusoperatie hebt ondergaan, raadpleeg dan uw arts voordat u de neusspoeler gebruikt. Als je last hebt van druk in je oren of een branderig gevoel in je neusholte, stop dan met spoelen en vraag advies aan je arts. We raden je aan om je neus ten minste een uur voordat je naar bed gaat te spoelen en daarna niet meer. Dit voorkomt dat er zoutoplossing achterblijft.

Houd het zout en de zoutoplossing buiten het bereik van kinderen. Slik de oplossing niet door. Als dat per ongeluk gebeurt, kan dat geen kwaad. De hoeveelheid natrium in een slok zoutoplossing is te verwaarlozen. Je plast het gewoon weer uit.

Patiënten die niet kunnen staan of bukken in de buurt van een gootsteen kunnen dit product beter niet gebruiken. We raden ook af om dit product te gebruiken voor bedlegerige patiënten of personen die ernstig verzwakt zijn.

Bewaar NeilMed Nasaalspoelzout op een koele en droge plaats.

Schoonmaken

INSTRUCTIES VOOR SCHOONMAKEN NEUSDOUCHE NEILMED

De NeilMed Sinus Rinse neusspoeling is zo gemaakt dat je hem gemakkelijk kunt schoonmaken. Het is belangrijk dat u de reinigingsinstructies zorgvuldig doorleest, zodat u de NeilMed KNO-producten op een hygiënische en veilige manier gebruikt. Om hygiënische redenen en om besmetting met bacteriën te voorkomen, adviseren wij je om de NasaDock Plus bewaarset te gebruiken voor het bewaren van je neusbad en neti pot.

Nasomed-Neusdouce-kinderen

Algemeen

Het is belangrijk om de NeilMed Sinus Rinse neusspoeling netjes, droog en hygiënisch te houden. Vanwege het belang van een goede hygiëne raden we je aan om het neusbad elke drie maanden te vervangen en de NasaDock Plus bewaarset te gebruiken.

Controleer de fles en slang regelmatig op verkleuringen en scheurtjes. Als er zichtbare tekenen van veroudering of permanente kleurverandering zijn, moet u het neusbad nog grondiger reinigen dan u dagelijks doet. Als de verkleuringen na het schoonmaken blijven, gooi het artikel dan weg en koop een nieuwe. Voor een goede hygiëne raden wij aan om het neusbad elke drie maanden te vervangen.

Wij raden u aan de volgende stappen uit te voeren na elk gebruik van de NeilMed Sinus Rinse neusspoeling

Stap 1

Spoel de dop, slang en neusspoeler (flesje) met stromend water. Vul het flesje met lauw water (gebruik indien nodig gedestilleerd, gemicrofiltreerd (0,2 micron), commercieel flessenwater of eerder gekookt en afgekoeld water).

Stap 2

Voeg een paar druppels vloeibare afwasmiddel of babyshampoo toe.

Stap 3

Schroef de dop met slang op de fles. Houd je vingers boven de opening in de dop en schud de fles goed.

Stap 4

Knijp dan hard in de neusdouche zodat de zeepoplossing de binnenkant van de slang en de dop kan reinigen. Leeg vervolgens het flesje.

Stap 5

Spoel het zeepwater grondig van de fles, dop en slang en leg alle onderdelen op een schoon papieren handdoekje om te drogen of gebruik bij voorkeur de NeilMed NasaDock Plus bewaarset.

GEEN VAATWASSER, MAAR AZIJN OF ALCOHOL

Gebruik geen vaatwasser om de binnenkant van de fles te reinigen. Hoewel onze neusdouche vaatwasmachinebestendig is, zal een vaatwasmachine de SINUS RINSE™ fles niet goed reinigen. De waterstralen van de vaatwasser kunnen niet alle delen van de binnenkant goed bereiken, waardoor de fles niet grondig genoeg gereinigd wordt.

Als u naast de hierboven beschreven methode een extra methode wilt gebruiken voor een grondige reiniging, gebruik dan geconcentreerde witte azijn of isopropylalcohol (70% geconcentreerd). Reinig je neusbad met een van deze middelen zoals hierboven beschreven.

DESINFECTEER JE NEUSSPOELING

Reinig de neusdouche met water en zeep zoals hierboven beschreven. Schud het overtollige water eraf. Plaats nu het flesje, de dop en het slangetje maximaal 60 seconden in de magnetron, met een vermogen van 600 watt (maximaal 800 watt). Als het wattage hoger is dan 800, verkort je de tijd tot 40 seconden. Hierdoor worden de fles, de dop en de slang gedesinfecteerd. Is de magnetron onlangs gebruikt? Laat het apparaat dan eerst afkoelen. Microgolven die nog warm zijn produceren meer energie, waardoor het flesje beschadigd raakt. Desinfecteer het neusbad regelmatig.

Video afspelen

Te gebruiken

GEBRUIKSAANWIJZING NETI POT NEILMED

De NasaFlo Neti Pot is een ideaal product om je neus te bevochtigen en in beperkte mate te reinigen op een natuurlijke en verzachtende manier.

NeilMed-Neti-pot-2x-2.png

ALGEMEEN

Als je last hebt van allergieën (bijv. stof, dieren, rook), een droge neus (wat kan leiden tot een bloedneus), hooikoorts of een lichte verkoudheid, is het heerlijk om je neus vochtig te houden met de NasaFlo neti pot van NeilMed . Het geeft je weer lucht. Als je vaak een verstopte neus hebt door veel slijm, raden we het NeilMed Sinus Rinse neusbad aan. Hiermee kun je met lichte waterdruk je neus schoonspoelen.

Stap 1

Was eerst je handen. Vul de schone Nasaflo Neti Pot met lauw kraanwater op lichaamstemperatuur. Doe dit alleen in Nederland. In andere landen vul je het flesje met de juiste hoeveelheid lauw gedestilleerd, gefilterd of eerder gekookt water. Je kunt het water in een magnetron verwarmen in stappen van 5 tot 10 seconden om oververhitting van het water, beschadiging van de pot of verbranding van je neusholte te voorkomen.

Stap 2

Knip een hoekje van het SINUS RINSE™ neusspoelzoutzakje af en giet de inhoud in het potje. Plaats het deksel op het potje. Houd het gaatje in het deksel dicht met één vinger en schud het potje voorzichtig om het mengsel op te lossen.

Stap 3

Buig comfortabel voorover over de gootsteen en kantel je hoofd opzij. Houd je mond open zonder je adem in te houden. Plaats het tuitje stevig tegen je neusgat en laat de zoutoplossing voorzichtig stromen tot het uit het andere neusgat loopt. Gebruik ongeveer de helft van de oplossing in de NASAFLO® Neti Pot (120 ml) voor één neusgat. De oplossing komt niet in je keel tenzij je je hoofd te veel achterover houdt. Om de hoeveelheid water aan te passen, plaats je je vinger gedeeltelijk over het gaatje in het deksel. Als je de waterstroom wilt stoppen, plaats je je vinger volledig over het gaatje.

Stap 4

Snuit je neus zachtjes, zonder de neus helemaal dicht te knijpen, om druk op de trommelvliezen te voorkomen. Snuit je neus indien mogelijk één of twee keer zachtjes zodat de achtergebleven oplossing het gebied achter in de neusholte (nasofarynx) kan reinigen. Soms kan de oplossing in je keel terechtkomen. Spuug dit uit. Om de resterende oplossing uit je neus te verwijderen, snuit je zachtjes je neus terwijl je je hoofd naar voren en opzij kantelt, in de tegenovergestelde richting van het neusgat dat je net hebt gespoeld.

Neus-snuiten-v1.jpg
Stap-3-en-4.jpg

Stap 5

Herhaal stap 3 en 4 om je andere neusholte te reinigen.

Stap 6

Reinig je neti pot met water en zeep en laat hem aan de lucht drogen (zie reinigingsinstructies). Gebruik de NeilMed NasaDOCK bewaarset (apart verkrijgbaar) om de neti pot hygiënisch te houden.

Vervang je Nasaflo neti pot om hygiënische redenen na drie tot vijf maanden. De porseleinen neti pot kun je langer gebruiken.

Gebruik-neusdouche-Stap-6-nasadock.jpg

GEBRUIK EEN ZOUTOPLOSSING

We raden aan om voor elke neusspoeling een nieuwe zoutoplossing te maken. Gebruik geen oude, achtergebleven zoutoplossingen! Spoel één of twee keer per dag, of zoals voorgeschreven door je arts. De NeilMed zoutoplossing is veilig en niet verslavend.

Voor de beste resultaten gebruik je de NeilMed neusspoel zoutoplossing. Deze zijn qua zoutgehalte afgestemd op het NeilMed 240 ml neusbad, NasaFlo® Neti Pot of Sinugator® elektrisch neusbad. Je kunt NeilMed neusspoelzout ook gebruiken met andere irrigatieapparaten of neusspoelers, zolang je maar de juiste hoeveelheid water gebruikt.

We raden af om zelfgemaakte zoutoplossingen te gebruiken, omdat deze de verkeerde concentratie kunnen hebben. Zout uit de winkel is niet van farmaceutische kwaliteit en daarom niet geschikt voor medisch gebruik. Niet-medische zoutoplossingen of zelfgemaakte oplossingen kunnen leiden tot een pijnlijk gevoel, onvoldoende verlichting van je klachten of zelfs neusverstopping.

DRIP

In zeldzame gevallen, vooral als je een sinusoperatie hebt gehad, kan er zoutoplossing achterblijven in de sinussen en neusholtes en uren na het spoelen uit je neusgaten druppelen. Om dit onschuldige maar vervelende ongemak te vermijden, moet je na het spoelen een extra stap uitvoeren: leun voorover, kantel je hoofd naar opzij en snuit zachtjes je neus. Kantel dan het hoofd naar de andere kant en snuit opnieuw. Het kan nodig zijn om dit een paar keer te herhalen. Dit helpt om je neus vrij te maken van overtollig slijm en achtergebleven zoutoplossing. Als je merkt dat je vaak last hebt van druppelen, spoel je neus dan niet vlak voordat je gaat slapen of als je weg moet.

VOORKOM ONGEMAK AAN JE OREN

 • Als je een ooroperatie hebt ondergaan, overleg dan met je arts voordat je begint met neusspoelen
 • Als je een oorinfectie hebt of verstopte oren, kun je je neus beter niet spoelen.
 • Spoel met lauw, gedestilleerd, gefilterd of eerder gekookt water.
 • Houd je mond open
 • Houd je adem niet in tijdens het spoelen
 • Houd je hoofd schuin tijdens het spoelen
 • Knijp zachtjes in de fles tijdens het spoelen; knijp niet te hard
 • Stop met spoelen als je voelt dat er vocht in de buurt van je oren komt
 • Snuit je neus altijd zachtjes

BELANGRIJKE OVERIGE INFORMATIE

Spoel je neus niet met koud water. Dit geeft een hevig branderig gevoel, vergelijkbaar met water in je neus in het zwembad. Gebruik daarom altijd lauw water (lauwwarm of lichaamstemperatuur). In Nederland kun je kraanwater gebruiken. Gebruik in andere landen gedestilleerd, microfiltreerd (tot 0,2 micron), commercieel gebotteld water of water dat vooraf is gekookt en afgekoeld tot lichaamstemperatuur. Meng dit water met NeilMed® Sinus Rinse™ neusspoelzout.

Gebruik de neusspoeler niet als uw neusholtes volledig verstopt zijn of als u een oorontsteking of verstopte oren heeft. Als u onlangs een ooroperatie of sinusoperatie hebt ondergaan, neem dan contact op met uw arts voordat u het neusbad gebruikt. Als je last hebt van druk in je oren of een branderig gevoel in je neus, stop dan met spoelen en vraag advies aan je arts. We raden je aan om je neus ten minste een uur voordat je naar bed gaat te spoelen en niet daarna. Dit voorkomt dat er zoutoplossing achterblijft.

Houd het zout en de zoutoplossing buiten het bereik van kinderen. Slik de oplossing niet door. Als dat per ongeluk gebeurt, kan dat geen kwaad. De hoeveelheid natrium in een slok zoutoplossing is te verwaarlozen. Je plast het gewoon weer uit.

Patiënten die niet kunnen staan of bukken in de buurt van een gootsteen kunnen dit product beter niet gebruiken. We raden ook af om dit product te gebruiken voor bedlegerige patiënten of personen die ernstig verzwakt zijn.

Naast de Neti pot hebben we ook andere producten die de neushygiëne bevorderen, zoals het elektrische neusbad of het kinderneusbad.

Bewaar NeilMed neusspoelzout op een koele en droge plaats.

Schoonmaken

INSTRUCTIES VOOR SCHOONMAKEN NETI POT NEILMED

Het is belangrijk om de NeilMed NasaFlo Neti Pot netjes, droog en hygiënisch te houden. Vanwege het belang van goede hygiëne raden we je aan om je neti pot elke drie maanden te vervangen.

NeilMed-Neti-pot-2x-2.png

Algemeen

Voer een routine-inspectie van de neti-pot uit op verkleuringen en scheuren. Als er visuele symptomen van veroudering of permanente kleurverandering zijn, moet je de neti pot grondig schoonmaken. Als de verkleuringen blijven na het schoonmaken, gooi het artikel dan weg en koop een nieuwe. Ons advies is om de neti pot elke drie maanden te vervangen.

We raden je aan de volgende stappen uit te voeren na elk gebruik van de NeilMed NasaFlo neti pot:

Stap 1

Spoel het deksel en de neti-pot af met stromend water.
Vul de neti pot met lauw water (gebruik indien nodig gedestilleerd, microfiltreerd (0,2 micron), commercieel flessenwater of eerder gekookt en afgekoeld water).

Stap 2

Voeg een paar druppels vloeibare afwasmiddel of babyshampoo toe.

Stap 3

Plaats het deksel op de neti pot. Houd je vingers boven de opening in het deksel en schud de neti pot goed.

Stap 4

Leeg dan de neti pot.

Stap 5

Spoel het zeepwater grondig uit de neti pot en plaats deze samen met het deksel op een schoon papieren doekje om te drogen of gebruik bij voorkeur de NeilMed NasaDock Plus bewaarset.

GEEN VAATWASSER, MAAR AZIJN OF ALCOHOL

Gebruik geen vaatwasser om de binnenkant van de neti pot schoon te maken. Hoewel de neti pot vaatwasmachinebestendig is, zal een vaatwasmachine de binnenkant van de neti pot niet voldoende reinigen.

Als je naast de hierboven beschreven methode een extra methode wilt gebruiken voor grondige reiniging, gebruik dan geconcentreerde witte azijn of isopropylalcohol (70% geconcentreerd). Reinig je neti pot met een van deze producten volgens de hierboven beschreven procedure.

Desinfecteer je neti pot

Plaats je NeilMed NasaFlo neti pot na het reinigen en drogen 60 seconden in de magnetron, met een vermogen van 600 watt (maximaal 800 watt). Als het wattage hoger is dan 800, verkort je de tijd tot 40 seconden. Dit desinfecteert je neti pot.

Video afspelen
Video afspelen

Te gebruiken

gebruikershandleiding voor ELEKTRISCHE NEUSDOUCHE

De draadloze NeilMed Sinugator Electric Nasal Irrigator reinigt je neus, sinussen en bijholtes met een pulserende en constante stroom water. Dankzij het NeilMed neusspoelzout dat je hiervoor gebruikt, worden je holtes grondig gereinigd.

2

ALGEMEEN

De NeilMed Sinugator elektrische neusspoeler is ideaal voor mensen die houden van een constante dosis of kinderen en senioren die moeite hebben met persen. Onderzoek toont aan dat het spoelen van je neus klachten vermindert, meer lucht en slaap geeft bij sinusinfecties (chronische sinusitis), hooikoorts, allergieën en verkoudheid

Stap 1

Was eerst je handen. Vul het transparante blauwe reservoir met 240 ml lauw kraanwater op lichaamstemperatuur. Doe dit alleen in Nederland. In andere landen vul je de fles met de juiste hoeveelheid water op lichaamstemperatuur dat gedestilleerd, gemicrofiltreerd (0,2 micron), commercieel gebotteld of vooraf gekookt en afgekoeld is.

Stap 2

Knip een hoekje van het SINUS RINSE™ Nasaalspoelzakje af en giet de inhoud in het blauwe reservoir van de Sinugator®. Plaats de witte motoreenheid op het reservoir en draai deze tot de vergrendeling. Schud het reservoir grondig met een draaiende beweging om het mengsel op te lossen.

Stap 3

Buig comfortabel voorover over de gootsteen en kantel je hoofd naar beneden. Houd je mond open zonder je adem in te houden. Plaats de kop tegen je rechterneusgat. Druk op de blauwe aan/uit-knop totdat de oplossing uit uw linkerneusgat stroomt. Er kan wat zoutoplossing in uw mond terechtkomen. Slik de oplossing niet door. Voor een goede spoeling moet je op de aan/uit-knop blijven drukken tot minstens een kwart tot de helft van de oplossing (60 ml tot 120 ml) is gebruikt voor één neusgat. Laat de aan/uit-knop los als je tijdens het spoelen ongemak, pijn of druk ervaart.

Stap 4

Snuit je neus zachtjes, zonder hem helemaal dicht te knijpen, om druk op de trommelvliezen te voorkomen. Snuit indien mogelijk een of twee keer voorzichtig in je neus, zodat de achtergebleven oplossing het gebied achter in de neusholte (nasofarynx) kan reinigen. Soms kan de oplossing in je keel terechtkomen. Spuug dit uit.

Kantel je hoofd opzij in de tegenovergestelde richting van het neusgat dat je net gespoeld hebt. Dit verwijdert de resterende oplossing die nog in je neus kan zitten.

Stap 5

Herhaal stap 3 en 4 om je andere neusholte te reinigen.

ZOUTOPLOSSING GEBRUIKEN

We raden aan om voor elke neusspoeling een nieuwe zoutoplossing te gebruiken. Gebruik geen oude, achtergebleven zoutoplossingen! Spoel één of twee keer per dag, of zoals voorgeschreven door je arts. De NeilMed zoutoplossing is veilig en niet verslavend.

Voor de beste resultaten gebruik je NeilMed Nasale Spoeling Zoutoplossing. Deze zijn qua hoeveelheid zout afgestemd op de NeilMed 240 ml neusspoeler, NasaFlo® Neti Pot of Sinugator® elektrische neusspoeler. Je kunt NeilMed Nasaalspoelzout ook gebruiken met andere irrigators of neusspoelapparaten zolang je de juiste hoeveelheid water gebruikt.

We raden af om zelfgemaakte zoutoplossingen te gebruiken, omdat deze de verkeerde concentratie kunnen hebben. Zout dat je in de winkel koopt is niet van farmaceutische kwaliteit en daarom ongeschikt voor medisch gebruik. Niet-medische zoutoplossingen of huis-tuin-en-keuken oplossingen kunnen leiden tot een pijnlijk gevoel, onvoldoende verlichting van je klachten of zelfs neusverstopping.

DRIP

In zeldzame gevallen, vooral als je een sinusoperatie hebt gehad, kan er zoutoplossing in de sinussen en neusgaten achterblijven en uren na het spoelen uit je neusgaten druppelen. Om dit onschuldige maar vervelende ongemak te vermijden, volgt er na het spoelen een extra stap: Leun voorover, kantel je hoofd opzij en snuit je neus. Kantel je hoofd vervolgens naar de andere kant en snuit je neus opnieuw. Het kan nodig zijn om dit een paar keer te herhalen. Dit helpt om je neus te ontdoen van overtollig slijm en zoutresten. Als je merkt dat je vaak last hebt van nadruppelen, spoel je neus dan niet vlak voordat je gaat slapen of als je de deur uit moet.

VOORKOM ONGEMAK AAN JE OREN

 • Als je een ooroperatie hebt ondergaan, overleg dan met je arts voordat je begint met neusspoelen
 • Als je een oorinfectie hebt of verstopte oren, kun je je neus beter niet spoelen.
 • Spoel met lauw, gedestilleerd, gefilterd of eerder gekookt water.
 • Houd je mond open
 • Houd je adem niet in tijdens het spoelen
 • Houd je hoofd schuin tijdens het spoelen
 • Knijp zachtjes in de fles tijdens het spoelen; knijp niet te hard
 • Stop met spoelen als je voelt dat er vocht in de buurt van je oren komt
 • Snuit je neus altijd zachtjes

BELANGRIJKE OVERIGE INFORMATIE

Spoel je neus niet met koud water. Dit geeft een hevig branderig gevoel, net alsof je water in je neus krijgt in een zwembad. Gebruik daarom altijd lauw water (handwarm of lichaamstemperatuur). In Nederland kun je prima kraanwater gebruiken. In andere landen gebruik je gedestilleerd, microfiltreerd (tot 0,2 micron), commercieel gebotteld water of water dat vooraf is gekookt en afgekoeld tot lichaamstemperatuur. Meng dit water met NeilMed® Sinus Rinse™ Neusspoelzout.

Gebruik de neusspoeler niet als uw neusholtes volledig verstopt zijn of als u een oorinfectie of verstopte oren heeft. Als u onlangs een ooroperatie of sinusoperatie hebt ondergaan, raadpleeg dan uw arts voordat u de neusspoeler gebruikt. Als je last hebt van druk in je oren of een branderig gevoel in je neusholte, stop dan met spoelen en vraag advies aan je arts. We raden je aan om je neus ten minste een uur voordat je naar bed gaat te spoelen en daarna niet meer. Dit voorkomt dat er zoutoplossing achterblijft.

Houd het zout en de zoutoplossing buiten het bereik van kinderen. Slik de oplossing niet door. Als dat per ongeluk gebeurt, kan dat geen kwaad. De hoeveelheid natrium in een slok zoutoplossing is te verwaarlozen. Je plast het gewoon weer uit.

Patiënten die niet kunnen staan of bukken in de buurt van een gootsteen kunnen dit product beter niet gebruiken. We raden ook af om dit product te gebruiken voor bedlegerige patiënten of personen die ernstig verzwakt zijn.

Bewaar NeilMed Nasaalspoelzout op een koele en droge plaats.

INSTRUCTIES VOOR (DE)MONTAGE

Schuif de met zachte slang over de witte vaste buis aan de onderkant van de motorunit. Het uiteinde van de slang met een inkeping hangt in het blauwe reservoir. Bevestig het uiteinde zonder inkeping aan de motorunit.

Stap 1

Open het batterijvak door de knop naar links te schuiven (ontgrendelen). Til het klepje op en plaats drie AA-batterijen zoals aangegeven in het vakje. Plaats het klepje terug en schuif de knop naar rechts (vergrendelen).

Stap 2

Schuif de witte zachte slang over de witte vaste buis aan de onderkant van de motorunit.

Stap 3

Bevestig de neusspoelkop aan de bovenkant van de motorunit.

Stap 4

Druk op de blauwe schakelaar om te controleren of het apparaat actief is.

Schoonmaken

INSTRUCTIES VOOR SCHOONMAKEN ELEKTRISCHE NEUSDOUCHE

De Sinus Rinse elektrische neusdouche van NeilMed is zo gemaakt dat je hem gemakkelijk kunt schoonmaken. Het is belangrijk dat je de reinigingsinstructies goed doorleest, zodat je de NeilMed KNO-producten op een hygiënische en veilige manier gebruikt.

Afbeeldng Elektrische neusdouche NeilMed Sinugator

Algemeen

Reinig de NeilMed Sinugator elektrische neusspray met stromend water. Droog het vervolgens af met een schone en pluisvrije handdoek. Laat het elektrische neusbad vervolgens aan de lucht drogen.

Je kunt de spoelkop, het blauwe waterreservoir en het witte zachte slangetje desinfecteren in de magnetron gedurende 60 seconden op 600 watt (maximaal 800 watt). Als het wattage hoger is dan 800, verkort u de tijd tot 40 seconden.

Reinig de NeilMed Sinugator elektrische neusdouche eens in de drie dagen met een paar druppels afwasmiddel en water. Zorg ervoor dat je goed spoelt met water zodat er geen zeepresten achterblijven.

WAARSCHUWING

Stop de witte motor niet in de magnetron voor desinfectie. Omdat de motor stalen onderdelen bevat, kan dit schade of brandgevaar veroorzaken!

Video afspelen

Schoonmaken

gebruikershandleiding voor Nasamist neusspray zoutoplossing

De NeilMed neusspray zoutoplossing bevat een natuurlijke, steriele en verzachtende zoutoplossing. Het toedienen van een zachte, fijne nevel in de neus is een uitstekende manier om je neusholtes vochtig en open te houden en neusbloedingen als gevolg van droge lucht te voorkomen. NeilMed NasaMist Neusspray is verkrijgbaar in een normale en extra sterke variant.

NeilMed-Zoutoplossing-neusspray-vs.png

Stap 1

Plaats het mondstuk in je neusgat. Druk zachtjes op de knop totdat je neusholtes vochtig zijn.

Stap 2

Herhaal stap 1 voor je andere neusgat.
Voor baby’s en kinderen: steek het mondstuk niet verder in de neus dan de verdikking/flens.
Je kunt de NeilMed Neusspray zo vaak gebruiken als je wilt. Het werkt niet verslavend.

NeilMed-Nasamist-Extra-sterk-vs.png

VOORDEEL NEUSSPRAY EXTRA STERK

NeilMed Neusspray extra sterk bevat meer dan twee keer de concentratie zoutoplossing als de normale variant. Uit onderzoek blijkt dat een hogere concentratie zoutoplossing (2,7%) beter helpt bij verstopte neus dan de normale variant (0,9%). De reden hiervoor is dat de extra sterke zoutoplossing meer water onttrekt aan de overbelaste slijmvliezen en de zwelling vermindert. De neus- en sinusopeningen gaan daardoor beter open en kunnen daardoor beter draineren. Bij het eerste gebruik van de extra sterke variant kan tijdelijk een branderig of prikkend gevoel optreden. Dit verdwijnt na een paar keer gebruik. Als het blijft optreden, adviseren wij je de normale variant te gebruiken.

BELANGRIJKE AANVULLENDE INFORMATIE

 • Deel NeilMed Neusspray niet met anderen om hygiënische redenen en om infecties te voorkomen.
 • Blokkeer uw neusholte niet volledig tijdens het gebruik om druk in de neus of oren te voorkomen
 • Buiten bereik van kinderen houden
 • Houder onder druk; niet doorboren of verbranden
 • Bewaren tussen 5° C en 55° C. Uit de zon en uit de buurt van warmtebronnen bewaren. Vermijd bevriezing
 • Raadpleeg uw arts voor gebruik bij baby’s en kleine kinderen

Schoonmaken

gebruikershandleiding voor Nasamist neusspray
alles-in-één zoutoplossing

De NeilMed NasaMist All-In-One heeft drie speciaal ontworpen mondstukken. Handig voor onderweg! Waar je ook last van hebt en waar je ook bent, je hebt altijd de juiste neusspray bij de hand. Ervaar het zelf!

Afbeelding NeilMed neusspray all-in-one zoutoplossing Nasamist

ALGEMEEN

De NeilMed NasaMist All-in-One heeft drie speciaal ontworpen mondstukken. Het kleinste mondstuk spuit een fijne nevel in je neus om je neusholtes te bevochtigen. Het middelgrote mondstuk geeft een iets sterkere straal. En de speciale ‘reinigingsadapter’ zorgt ervoor dat je je neus, sinussen en bijholtes kunt spoelen met een grote hoeveelheid water. Handig!

DRIE MONDSTUKKEN

 • Ultrafijne nevelverstuiver voor neusbevochtiging:
  Dit mondstuk kan worden gebruikt door kinderen (vanaf 1 jaar) en volwassenen om een droge neus te bevochtigen en te verzachten. Steek het ultrafijne nevelmondstuk in je neusgat en druk op de knop totdat je genoeg nevel hebt verstoven.
 • Middelgroot mondstuk voor een sterkere straal:
  Je kunt dit mondstuk gebruiken voor kinderen (vanaf 5 jaar) en volwassenen. De sterkere straal dringt dieper door in de neusholtes, zodat je naast bevochtiging ook je neus in beperkte mate reinigt.
 • Adapter voor het spoelen van je neus:
  Je kunt deze adapter gebruiken voor kinderen (vanaf 5 jaar) en volwassenen. Hij is geschikt voor het spoelen van je neus en sinussen met een grote hoeveelheid water. Volg hiervoor de onderstaande instructies.

GEBRUIKSAANWIJZING

Buig comfortabel voorover over de gootsteen en kantel je hoofd naar beneden. Houd je mond open zonder je adem in te houden. Plaats het mondstuk stevig tegen je neusgat. Laat de straal 2 tot 3 seconden doorgaan. Er kan wat zoutoplossing in je mond terechtkomen. Slik de oplossing niet door.

Snuit je neus zachtjes, zonder je neus helemaal dicht te knijpen, om druk op je trommelvliezen te voorkomen. Snuit je neus indien mogelijk één of twee keer zachtjes zodat de resterende oplossing het gebied achterin de neusholte (nasofarynx) kan reinigen. Soms kan de oplossing in je keel terechtkomen. Spuug dit uit.

Kantel je hoofd opzij in de tegenovergestelde richting van het neusgat dat je net gespoeld hebt. Zo verwijder je alle achtergebleven oplossing die nog in je neus zit.

BELANGRIJKE AANVULLENDE INFORMATIE

 • Deel NeilMed Neusspray niet met anderen om hygiënische redenen en om infecties te voorkomen.
 • Blokkeer uw neusholte niet volledig tijdens het gebruik om druk in de neus of oren te voorkomen
 • Buiten bereik van kinderen houden
 • Houder onder druk; niet doorboren of verbranden
 • Bewaren tussen 5° C en 55° C. Uit de zon en uit de buurt van warmtebronnen bewaren. Vermijd bevriezing
 • Raadpleeg uw arts voor gebruik bij baby’s en kleine kinderen
Video afspelen

Schoonmaken

gebruikershandleiding voor NEUSZALF SPRAY & TUBE

De NeilMed neuszalf is handig verkrijgbaar in een spray en een tube. De spray spuit de zalf goed in de neus en bedekt een groot oppervlak. De neuszalf spray en tube bevatten een natuurlijke gel op basis van een isotone zoutoplossing. Het is dus medicijnvrij. Wel zo prettig! De combinatie van zoutoplossing, aloë vera en natriumhyaluronzuur zorgt voor een goede bevochtiging en hydratatie van een droge en geïrriteerde neus.

NeilMed-Nasogel-Spray-vs.png

NEUSZALF SPRAY

Als je last hebt van een bloedneus, apneu hebt, extra zuurstof gebruikt, veel reist of veel op kantoor zit, loop je het risico op geïrriteerde neusgangen (onder andere door droge lucht). Dit kan ook voorkomen na een sinus- of neusoperatie of bestraling. De neuszalf spray en tube bevatten een natuurlijke gel op basis van een isotone zoutoplossing. Isotoon betekent dat het zoutgehalte overeenkomt met dat van je lichaam. De NeilMed NasoGel neuszalf hydrateert en bevochtigt je neus, waardoor je je veel comfortabeler voelt. De neuszalfspray en tube druppelen niet en bevatten Aloë Vera voor een verzachtend effect.

Spray elke 4 tot 6 uur één of twee keer in elk neusgat. Als je neus droog blijft aanvoelen, kun je de frequentie verhogen na overleg met een arts.

Nasogel-spray-stap-1.png

Stap 1

Verwijder de dop van de neusspray.

Stap 2

Verwijder het blauwe veiligheidsslot.

Nasogel-spray-stap-2.png
Nasogel-spray-stap-3.png

Stap 3

Maak de neusspray klaar voor gebruik door het pompje 4 seconden ingedrukt te houden. Laat het pompje los en herhaal dit 4 tot 5 keer, of totdat er gel verschijnt. Belangrijk: Je moet het pompje de volle 4 seconden ingedrukt houden voor maximale spraykracht.

Stap 4

Na de voorbereidende stappen is de neusspray klaar voor gebruik.

Nasogel-spray-stap-4.png
Nasogel-spray-stap-5.png

Stap 5

Verstuif om de 4 tot 6 uur één of twee keer in elk neusgat. Als je neus droog blijft aanvoelen, kun je de frequentie verhogen na overleg met een arts.

Stap 6

Plaats na gebruik de dop en veiligheidssluiting terug om uitdroging te voorkomen. De neusspray blijft enkele dagen onder druk staan en is dus onmiddellijk klaar voor gebruik. Als de druk weg is, kun je stap 3 herhalen.

Buiten bereik van kinderen houden. Niet gebruiken bij een droge mond. Bewaar de NeilMed neuszalfspray op een koele, droge plaats. Vermijd bevriezing. Bewaar de verpakking voor de instructies op de doos.

Nasogel-spray-stap-6.png

TUBE NEUSZALF

Breng elke 4 tot 6 uur een kleine hoeveelheid NasoGel aan in elk neusgat. Gebruik een wattenstaafje of een latex handschoen als je die hebt. Dit voorkomt mogelijke besmetting met bacteriën. Als je neus droog blijft aanvoelen, kun je de frequentie verhogen.

Buiten bereik van kinderen houden. Niet gebruiken bij een droge mond. Bewaar de NasoGel tube op een koele, droge plaats. Vermijd bevriezing.

NeilMed-Neusgel-Nasogel-vs.png
Video afspelen
Video afspelen

Schoonmaken

GEBRUIKSAANWIJZING NEILMED OORSCHELP

Oorsmeer (oorsmeer, cerumen) hoort in het oor. Meer dan duizend oorsmeerklieren zorgen ervoor dat je oor beschermd is tegen vocht, stof, vuil, insecten, bacteriën en schimmels. Oorsmeer beschermt ook de huid van de gehoorgang tegen uitdroging. Oorsmeer kan echter problemen veroorzaken. In dat geval is de NeilMed oordouche (NeilCleanse Earwax Remover) een uitstekend product.

NeilMed-oorsmeerverwijderaar-vs-150x.jpg

ALGEMEEN

Veel producten die beloven oorsmeer te verwijderen, duwen het oorsmeer alleen maar verder het oor in. Dit zorgt alleen maar voor meer problemen. De NeilMed oordouche (ClearCanal Ear Wax Removal Complete Kit) is daarom ontwikkeld door Dr. Mehta, arts en oprichter van NeilMed Pharmaceuticals, Inc, USA. Deze oordouche werkt met oordruppels en een zoutoplossing die het oorsmeer uit je oor spoelt. Je zult geen handigere oorsmeerverwijderaar vinden!

Stap 1

Kantel je hoofd zijwaarts en knijp in het plastic oordruppelflesje. Doe tien druppels in elke gehoorgang. Steek de kop van het flesje niet in de gehoorgang.

Stap 2

Laat de druppels tien minuten zitten door het hoofd schuin te houden of door de bijgeleverde oordopjes in te doen. Het is normaal om warmte te voelen in het binnenoor.

Stap 3

Verwijder de oordopjes. Bevestig het speciale opvangbakje aan de spuitbus om te voorkomen dat de zoutoplossing uit uw oor druppelt. Spoel de oren tien seconden met het speciaal ontworpen NeilMed® ClearCanal® mondstuk, of naar eigen inzicht voor een beter resultaat. Kantel uw hoofd voorzichtig van links naar rechts om de resterende vloeistof te verwijderen. Droog uw oren af met een schone, droge handdoek rond een vinger.

BELANGRIJK

 • Gebruik tot twee keer per week, of zoals aanbevolen door je arts.
 • In zeldzame gevallen kun je druk in je oren voelen of duizelig worden. Stop met spoelen als je dit merkt. Neem contact op met je arts als deze symptomen aanhouden.
 • Dit product is bedoeld voor volwassenen en kinderen ouder dan 12 jaar.
 • Raadpleeg je arts voor gebruik bij kinderen jonger dan 12 jaar.

HOUD REKENING MET HET VOLGENDE

 • Vermijd contact met de ogen. Als dit toch gebeurt, spoel de ogen dan met water en raadpleeg een arts.
 • Bij inslikken onmiddellijk een arts raadplegen
 • Buiten bereik van kinderen houden
 • Om hygiënische redenen en om besmetting te voorkomen, NeilMed Oorsmeerverwijderaar niet delen met anderen.

NIET GEBRUIKEN IN DE VOLGENDE SITUATIES

 • Bij kinderen jonger dan 12 jaar
 • Bij mensen met buisjes in hun oren
 • Bij oorinfecties
 • Bij geperforeerde trommelvliezen (gaatje in trommelvlies), nu of in het verleden
 • Bij een recente operatie aan het mastoïd (puntig uitsteeksel van het slaapbeen, achter het oor)
 • Als je een allergische reactie hebt gehad op carbamideperoxide of andere ingrediënten in de oordruppels
 • Als je last hebt van looporen, oorpijn, irritatie, uitslag in het oor, duizeligheid, de ziekte van Ménière en duizeligheid.

ANDERE INFORMATIE

 • De inhoud van de spuitbus staat onder druk; de spuitbus niet doorboren of verbranden.
 • Bewaar de NeilMed oordouche tussen 5°C en 55°C. Houd het uit de zon en uit de buurt van warmtebronnen.
 • Voorkom bevriezing Bewaar het flesje oordruppels met de dop erop