NEILMED NEDERLAND HEET VOORTAAN NASOMED
GRATIS VERZENDING BIJ BESTELLINGEN BOVEN €55, IN HET BUITENLAND BOVEN €70

BLOG INHOUD

Naso Med

7 tips tegen een herfstblues

Inhoudsopgave

Inleiding

De herfst is begonnen! Een tijd van het jaar waarin je kunt genieten van de herfstzon en de kleurenpracht in de natuur. Maar ook een tijd van het jaar waarin de temperaturen dalen, het aantal zonuren afneemt en verkoudheid optreedt. 7 tips tegen een herfstdepressie, om gezond en gelukkig te blijven.

1. Zorg voor voldoende daglicht

Daglicht verhoogt je concentratie en productiviteit. Je hebt minder last van hoofdpijn en vermoeidheid. Dit komt doordat je lichaam cortisol aanmaakt uit daglicht. Volgens de Gezondheidsraad heb je genoeg daglicht als je elke dag ongeveer 15 tot 30 minuten buiten bent tussen 11.00 en 15.00 uur. Maak een lunchwandeling of ga fietsen om je hoofd leeg te maken en te ontspannen.

2. Voorkom verkoudheid

Je kunt je heel slecht voelen als je verkouden bent en dat kost onnodig veel energie. Je kunt een verkoudheid niet helemaal voorkomen, maar je kunt wel preventieve maatregelen nemen. Zorg voor een goede hygiëne door regelmatig je handen te wassen met zeep. Het verkoudheidsvirus wordt vaak verspreid via de handen. Raak daarom zo min mogelijk je neus, mond en ogen aan. Maak voorwerpen die door veel mensen worden aangeraakt regelmatig schoon. Veel virussen en bacteriën komen het lichaam binnen via de neus. Je neusslijmvlies herkent deze indringers en ruimt ze op. Verhoog de weerstand van je neusslijmvlies door je neus regelmatig te spoelen met een neusdouche.

3. Eet gezond en kijk om je heen

Belangrijke voedingsstoffen krijg je binnen via fruit, noten, zuivel, vis en groenten. Denk bijvoorbeeld aan vitaminen, mineralen, eiwitten en vetten. Een dus gezond. En geniet van het leven. Kijk om je heen en wees je bewust van de mooie dingen die je ziet en ontvangt. Zeg dat hardop tegen jezelf zodat je het goed onthoudt en sombere gedachten tegenspreekt.

4. Ventileer je huis regelmatig

Door de lage temperaturen hebben we de neiging om in de herfst en winter de ramen gesloten te houden. Hierdoor stijgt de luchtvochtigheid en neemt het risico op schimmel in huis toe. Huisstofmijten profiteren hier ook van. En de aanwezigheid van fijnstof neemt toe. Ventileer je huis daarom dagelijks door de ramen open te zetten. Gebruik een neusgel om je neusslijmvlies te beschermen tegen allergenen zoals schimmel, huisstofmijt en fijnstof. Dit maakt het moeilijker voor ze om zich in je neus te nestelen, zodat je lichaam er niet op hoeft te reageren en je energie bespaart voor andere dingen.

5. Wat lichaamsbeweging krijgen

Door te bewegen maken je hersenen endorfine aan, wat goed is voor lichaam en geest. Het is bewezen dat je minstens 2,5 uur per week actief moet bewegen om er baat bij te hebben. Je wordt dan minder snel depressief. En het is goed tegen hart- en vaatziekten en diabetes.

6. Leef in een ritme

Een goed dagritme is belangrijk, in combinatie met daglicht. Daglicht is belangrijk voor je biologische klok. Door buiten te zijn en licht te vangen, weet je lichaam dat het dag is en ‘s avonds is het voor je lichaam duidelijk dat het gaat slapen. Zorg ervoor dat je rond dezelfde tijd naar bed gaat en opstaat. Zo’n vast slaapritme is goed voor je lichaam, omdat het zich niet elke dag aan een nieuwe situatie hoeft aan te passen. Dat bespaart je energie.

7. Leuke dingen doen

Zorg ervoor dat je leuke dingen in je agenda plant. Zo simpel is het. Doordat je regelmatig een leuk uitje hebt of iets leuks doet, heb je iets om naar uit te kijken en van te genieten. Doe dit vooral met mensen van wie je houdt, zodat je extra geluk ervaart.

Review

Wat mensen over ons zeggen

Henriëtte Soeter
Henriëtte Soeter
Lees verder
Snelle levering en het apparaat werkt uitstekend helpt heel goed tegen hooikoorts klachten
K Kat
K Kat
Lees verder
Geweldige service, en de toegestuurde neusdoche is nu van perfecte kwaliteit, zeer klantvriendelijk, en je krijgt ook nog goede adviezen. Met vriendelijke groet.
Katarzyna Strusinska
Katarzyna Strusinska
Lees verder
Snelle levering. Product zoals beschreven. Geweldige service 👍
Bahar
Bahar
Lees verder
Zeer goed en effectief product, jarenlang neusspray ivm overgevoelig neusslijmvlies en neuspoliepen gebruikt maar weinig effect gehad. Sinds ik Neilmed neusspoelzout gebruik slaap ik beter, kan ik veel beter ademhalen en gebruik ik geen antibiotica meer. Kortom echt een aanrader!
Dirk Mechelse
Dirk Mechelse
Lees verder
Gebruik Neilmed zout regelmatig,zeer effectief bij COPD zeer goed afhandeling van garantie bij de Sinugator
Leen van Zanten
Leen van Zanten
Lees verder
Goede service en begeleide documenten
mcb optekamp
mcb optekamp
Lees verder
vandaag besteld morgen in huis
Carine Hollevoet
Carine Hollevoet
Lees verder
Goede service, eindelijk een product dat mij afhelpt van hardnekkige verstopte neus en sinussen 😁
Kurt Alexander
Kurt Alexander
Lees verder
Hele snelle en accurate levering van bestelde producten
Eric Bruin
Eric Bruin
Lees verder
snelle levering, goed en relatief goedkoop product
Denise
Denise
Lees verder
Mijn levering had helaas vertraging vanwege een fout bij de bezorgdienst. Door het snelle en fijne contact kreeg ik het vertrouwen dat het goed zou komen. En na een paar dagen geduld was daar dan uiteindelijk toch mijn pakket! De neusdouche sinus rinse is gelijk in gebruik genomen en spoelt veel fijner dan de vorige van een ander merk die ik uitgeprobeerd heb!
Frits Kelch
Frits Kelch
Lees verder
Snelle levering en prima service. Besteld Product (Elektrische neusdouche - Sinugator) voldoet aan verwachting. Nu al volop in gebruik, een echte aanrader.
Trudy
Trudy
Lees verder
Op advies van de huisarts om een knijpfles voor neusspoeling te gebruiken kwam ik uiteindelijk jullie producten tegen, en ook nog eens een betere prijs dan een andere grote webwinkel. Fijne producten om mee te spoelen.
Karin van den Berg
Karin van den Berg
Lees verder
Na bijna een maand gebruikt te hebben zeg ik top! Ik bestel hier snel weer, snelle levering!
Eva koppius
Eva koppius
Lees verder
Keurig op de hoogte gehouden van de bestelling en verzending. Netjes verpakt, snel geleverd, nederlandse handleiding erbij en meest prettige: mijn zonen gebruikten en vonden het prettig!! Geeft direct verlichting.
A.A.E. van Wingerden
A.A.E. van Wingerden
Lees verder
Snelle levering en zeer vriendelijke service als er iets is!
geert schuurman
geert schuurman
Lees verder
Het product is goed bezorgd en een goede omschrijving bij het product.
Ronaliel Samson
Ronaliel Samson
Lees verder
Geweldige service
Stefan
Stefan
Lees verder
Correcte service. Snelle terugkoppeling op vragen en volgende dag afgeleverd
Corrie Groenewoud
Corrie Groenewoud
Lees verder
Snelle levering. Goede producten.
Gwen
Gwen
Lees verder
Snelle levering, goede prijs
Daniëlle Smit
Daniëlle Smit
Lees verder
Fantastische service, goede communicatie, snelle levering! TOP!!!
Jaap Jongejan
Jaap Jongejan
Lees verder
Prima persoonlijke service

Deel met je vrienden

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen
De waardering van nasomed.eu/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 586 reviews.
nl_NLNL