NEILMED NEDERLAND HEET VOORTAAN NASOMED
GRATIS VERZENDING BIJ BESTELLINGEN BOVEN €55, IN HET BUITENLAND BOVEN €70

MEDISCHE KNO INFORMATIE

Naso Med

Medische KNO-informatie: voorkom coronavirus (covid-19) 

voorkom coronavirus (COVID-19)

Onafhankelijke onderzoeken wijzen er steeds vaker op dat het spoelen van je neus met extra sterk neusspoelzout helpt tegen corona (COVID-19). Het vermindert de kans op infectie via je neus. Het verkort de duur van de infectie en de symptomen. Het extra sterke spoelzout lijkt een antiviraal effect te hebben.

(2020-07) Er wordt momenteel onderzoek gedaan naar het gebruik van neuszoutoplossingen (het spoelen van je neus) in het kader van de coronapandemie. Uit onderzoek naar SARS-CoV-2 (de medische naam voor Corona of COVID-19) blijkt dat de infectie voornamelijk in de neus plaatsvindt, met name in het neusslijmvlies. Dit is vergelijkbaar met andere virale infecties zoals griep.

Het neusslijmvlies speelt een belangrijke rol in het menselijke immuunsysteem. Het is de eerste verdediging tegen onder andere ingeademde virussen, bacteriën en aërosolen. De slijmlaag op het slijmvlies vangt ingeademde deeltjes op, die vervolgens door de trilharen worden verwijderd. Een neusspoeling met een zoutoplossing werkt in op het slijm. Dit slijm wordt weggespoeld, inclusief de deeltjes. Daarnaast vermindert de neuszoutoplossing lokale ontstekingen en helpt het om het neusslijmvlies vochtig te houden zodat het goed blijft functioneren. Gewone zoutoplossing helpt, maar uit onderzoek blijkt dat een extra sterke neusspoeling met zoutoplossing nog beter werkt. Deze heeft een sterkere werking, waardoor het slijm met virus beter wordt weggespoeld en de weerstand van het neusslijmvlies wordt versterkt. Ook blijkt dat je minder last hebt van een snotneus. Uit het onderzoek blijkt dat het spoelen van de neus tegen corona aan te raden is. Aanvullend onderzoek moet nog meer duidelijkheid geven over de effectiviteit van neusspoeling om corona te voorkomen.

Omdat het coronavirus (COVID-19) zeer besmettelijk is, is het belangrijk om je handen te wassen voordat je je fles pakt om te spoelen. Het is ook belangrijk dat niemand anders je flesje aanraakt en dat je het goed desinfecteert. Lees het Engelse artikel hier.

(2020-06) Uit een gerandomiseerde en gecontroleerde studie in het Verenigd Koninkrijk blijkt dat je neus spoelen met een neusspoeling en extra sterke zoutoplossing ervoor zorgt dat je minder lang ziek bent van het coronavirus! De conclusie van het onderzoek is dat het spoelen van je neus een potentieel veilige, effectieve en schaalbare interventie is bij mensen met corona (COVID19 / SARS-CoV-2). Lees het Engelse artikel hier.

(2020-04) Volgens internationaal onderzoek begint een Covid-19-infectie over het algemeen wanneer het virus het lichaam binnendringt via ACE2-receptoren in de neus (de receptoren, waarvan bekend is dat het virus zich erop richt, zijn daar in overvloed aanwezig) . Pak je NeilMed Nederland neusspoeling en begin met het spoelen van je neus!

Verschillende onderzoeken hebben eerder aangetoond dat het spoelen van je neus met een neusspoeling helpt tegen virussen, waaronder het gewone coronavirus (griep). Momenteel hebben we te maken met een nieuw coronavirus (COVID-19, in de medische wetenschap ook wel SCARS-CoV-2 genoemd). Daarom wordt onderzocht of neusspoeling ook effect heeft op het nieuwe coronavirus en of je corona (COVID-19) kunt voorkomen. De eerste resultaten zijn veelbelovend en lijken dit te bevestigen. Artsen adviseren daarom om je neus te spoelen. Lees het artikel.

Nasomed-Neusdouce-kinderen

Mis het niet, blijf op de hoogte!

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen
De waardering van nasomed.eu/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 572 reviews.
nl_NLNL