NEILMED NEDERLAND HEET VOORTAAN NASOMED
GRATIS VERZENDING BIJ BESTELLINGEN BOVEN €55, IN HET BUITENLAND BOVEN €70

ONTDEK MEER OVER

NEUS SPOELEN

Doctor pointing

Je spoelt je neus, sinussen en bijholten met zout water. Met een neusspoeling spoel je overtollig slijm, bacteriën, pus en pollen weg. Dit voorkomt dat vuil zich nestelt in je neusslijmvlies. Dit vermindert het risico op infecties en ziekten. De zoutoplossing helpt je slijmvlies te herstellen en maakt het makkelijker om te ademen.

Een neusdouche is een apparaat dat veel water bevat (minstens 240ml, voor kinderen 120ml) waarmee je je neus, sinussen en bijholtes spoelt onder lage waterdruk. Het gaat letterlijk het ene neusgat in en het andere neusgat weer uit. Je voelt er niets van omdat je lauw (lichaamswarm) water gebruikt en dit mengt met neusspoelzout dat een farmaceutisch zuivere kwaliteit heeft dat is afgestemd op het menselijk lichaam. Prof. Dr. W.J. Fokkens, een KNO-arts aan de Amsterdam UMC heeft hier belangrijk wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. Belangrijk is de grote hoeveelheid water en het met lichte kracht door je neus en neusholtes spuiten van dat water. Daarmee spoel je vuil, slijm, korsten en ander vuil weg, zodat het geen kans heeft om het slijmvlies in je neus en sinussen te beschadigen. Daarom maakt het spoelen van je neus deel uit van elk KNO-behandelplan voor neusaandoeningen.

In de acute fase is het belangrijk om je neus minstens 2 tot 4 keer per dag te spoelen. Je spoelt overtollig slijm en vuil weg en geeft het slijmvlies de kans om te herstellen. De acute fase is de fase waarin je klachten ervaart.

Preventief is het voor iedereen goed om 1 tot 2 keer per dag je neus te spoelen. Dat voorkomt problemen. "Maak er een dagelijkse hygiënische handeling van, net als tandenpoetsen", zegt KNO-arts Fokkens.

KNO-ARTSEN:

Spoel je neus!

KNO-artsen bevelen de NeilMed neusdouche aan, die verkrijgbaar is via NasoMed. Dit is de enige neusspoelfles waarin je heel gemakkelijk kunt knijpen, zodat je de zoutoplossing gemakkelijk door je neusholtes kunt spoelen. Door harder of zachter te knijpen bepaal je de kracht van de waterstraal. De NeilMed neusdouche Het is ook de enige met een speciale dop die je tegen je neusgat plaatst, in tegenstelling tot andere producten waarbij je een mondstuk of uitsteeksel in je neus steekt met het risico dat je de neuswand beschadigt. Voor mensen die moeite hebben met knijpen, is er de elektrische neusdouche genaamd Sinugator die zelf zorgt voor een constante waterstraal.

Gebruik actieve neusspoeling

Rhino’s of hoorn worden ook vaak een neusdouche genoemd, zelfs door de fabrikanten , maar dat is onjuist. Een rhino- of hoornspoeling is een zogenaamde passieve neusspoeling omdat het werkt met zwaartekracht: het water loopt je neus in, maar spoelt niet grondig. Als het obstakels op zijn weg vindt, zoals een verstopte neus, zal het niet verder lopen. De NeilMed neusdouche is een actieve neusspoeling omdat het onder lichte druk water door je neus en holtes spuit (door te knijpen of elektrisch), waardoor vuil, korsten en slijm effectief worden weggespoeld en verstoppingen worden verwijderd. Volgens KNO-arts Prof. Dr. Fokkens kun je een neushoorn of andere hoorn vergelijken met het wassen van je handen met water dat je zachtjes over je handen laat stromen. Dit past bijvoorbeeld bij bij een yoga levensstijl, maar verwijdert nauwelijks vuil. Alleen een sterke waterstraal kan vuil losmaken en wegspoelen. Daarom adviseren dr. Fokkens en andere KNO-artsen en academische ziekenhuizen dat je je neus spoelt met een neusdouche van NeilMed, verkrijgbaar bij Nasomed.

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen
De waardering van nasomed.eu/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 586 reviews.
nl_NLNL