NEILMED NEDERLAND HEET VOORTAAN NASOMED
GRATIS VERZENDING BIJ BESTELLINGEN BOVEN €55, IN HET BUITENLAND BOVEN €70

Ontdek meer over

Sinusitis

Doctor pointing

Spoel je neus met een neusdouche en neusspoelzout. Voorhoofdsholteontstekingen en ontsteking van de bijholtes ontstaan doordat de afvoer van deze holtes wordt geblokkeerd door een verstopte neus. Vuil kan niet weg en veroorzaakt ontstekingen. Door je neus te spoelen gaat je neus open en worden de sinussen en bijholten gespoeld.

Bij bijna alle patiënten zijn het slijmvlies in de neus en het slijmvlies in de sinussen en bijholten tegelijkertijd ontstoken. Medisch gezien wordt dit 'rhinosinusitis' genoemd. Omdat het neusslijmvlies ontstoken en gezwollen is, raakt de toegang tot de holtes links en rechts van de neus, de bovenkaak en het voorhoofd geblokkeerd. Hierdoor raakt het slijmvlies in deze holtes ontstoken. Het ontstekingsvocht dat wordt geproduceerd kan niet weg. Dit vuil zorgt ervoor dat de ontsteking zichzelf in stand houdt.

Als je een chronische sinusitis en voorhoofdsholteontsteking (chronische rhinosinusitis) hebt, worden je klachten niet per se veroorzaakt door een ontstoken slijmvlies in je neus, maar kunnen de slijmvliezen in je holtes ontstoken zijn.

Het probleem ligt bij rhinosinusitis vooral in de neus zegt Prof. Dr. W.J. Fokkens, KNO-arts in het Amsterdam UMC. Bij rhinosinusitis gaa het om een ontsteking van het neusslijmvlies, de bijholtes en voorhoofsholtes. Door je neus te spoelen met een neusdouche met groot volume waar veel water in kan, verwijder je verstoppingen in je neus. Zo'n grote neusdouche van minstens 240 ml is erg belangrijk volgens Prof. Dr. Fokkens. Dit is genoeg water dat met lichte kracht de verstopping in je neus verwijdert. "De binnenkant van je neus is zo groot als een hand. Dan begrijp je dat veel water beter is dan weinig water." Door gebruik te maken van neusspoelzout van NeilMed verminder je het aantal allergenen, virussen of bacteriën in je neus. "Dit vermindert ontstekingen en vermindert zwellingen. En dat vermindert de klachten."

In de acute fase is het belangrijk om je neus minstens 2 tot 4 keer per dag te spoelen. Je spoelt overtollig slijm en vuil weg en geeft het slijmvlies de kans om te herstellen. De acute fase is de fase waarin je klachten ervaart. Bij ernstige klachten mag je je neus 2 keer extra spoelen.

Preventief is het voor iedereen goed om 1 tot 2 keer per dag je neus te spoelen. Dat voorkomt problemen. "Maak er een dagelijkse hygiënische handeling van, net als tandenpoetsen", zegt KNO-arts Fokkens van het Amsterdam UMC.

Een sinusinfectie of voorhoofdsholteontsteking begint met griep of verkoudheid veroorzaakt door een virus (meestal het rhinovirus), allergie of bacterie. Als deze ziekteverwekkers niet worden weggespoeld, blijven ze achter en vallen ze het slijmvlies van je neus en je holtes aan. Hierdoor zwellen ze op en raken ze ontstoken.

Naast de normale verkoudheid veroorzaakt rhinosinusitis (voorhoofdsholteontsteking) bijkomende klachten, zoals aangezichtspijn, druk op het voorhoofd of de sinussen, pijnlijk kauwen of buigen, verlies van reukzin en koorts.

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen
De waardering van nasomed.eu/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 586 reviews.
nl_NLNL